VIDEO – Speciaal Cruyff Court op Zuidwester

Foto: Sam Fish

Een feest van jewelste bij Zuidwester donderdagmiddag tijdens de opening van een Speciaal Cruyff Court.

De eer was aan de bekende straatvoetballer Soufiane Touzani, die de wereld rondreist voor zijn YouTube kanaal Touzani TV. Hij trapte een balletje met cliënten en gaf een demonstratie van zijn kunnen.

De grote opening van het Speciale Cruyff Court gebeurde om 14.14 uur. Er werd tot veertien geteld en daarna werden in 14 seconden honderden ballonnen de lucht in gelaten. Nummer is onlosmakelijk verbonden aan voetballer Johan Cruyff naar wie het speelveld is vernoemd en die 24 maart is overleden.

Speciaal Cruyff Court
In Nederland zijn op dit moment meer dan 200 Cruyff Courts en op Zuidwester werd de 35ste Speciale Cruyff Court geopend. Deze Cruyff Courts zijn aangepast aan de behoeften en wensen van kinderen met een handicap. Ook kinderen zonder handicap kunnen gebruik maken van het Speciale Cruyff Court. Zo kunnen alle kinderen op het veldje op een actieve of passievere manier deelnemen aan sport en spel.

LEES OOK: Minorenzwemmers succesvol tijdens Pietercup

De speciale Cruyff Court is mede mogelijk gemaakt door de Cruyff Foundation, zorgkantoor CZ en Achmea en natuurlijk de inzet van de medewerkers van Zuidwester.

Soufiane Touzani
Touzani is een straatvoetballer die bekend werd door het spel FIFA Street 2005 waarvoor hij  trucs aanleverde en een personage verzorgde. Oorspronkelijk was hij competitievoetballer, maar moest deze droom opgeven vanwege een blessure. Hij is presentator van het programma [email protected] en reist hij de hele wereld over voor zijn YouTubekanaal Touzani TV. In zijn video’s neemt hij het op tegen grootheden uit de voetbalwereld en gaat hij langs bij clubs.

Opening Speciaal Cruyff Court-8

Dock 16
Naast de opening van de Speciale Cruyff Court werd er ook een tentoonstelling geopend in Het Dock. In de gangen van het dagbestedingsgebouw is een fotoserie te zien waar alle cliënten te zien zijn die daar werken en wonen. “De foto’s zijn van maandag tot en met zondag te bekijken van 11.00 tot 16.00 uur. Afspraken zijn niet nodig, iedereen is altijd welkom”, vertelt Sarette Bakelaar, medewerker bij Zuidwester en manager van de Kunstwereld. “De foto’s zijn gemaakt door Wim Weeda van fotoclub de Rarekiek.

LEES OOK: Het laatste deel van The Road to Flakkeese Dagen

Naast het bezoeken van de fototentoonstelling, kan er ook lekker gegeten en gedronken worden in Brasserie Dock 16, die onder begeleiding gerund wordt de cliënten.

Brasserie Dock 16 Hernesseroord

Reacties