Inzameling voor voedselbanken in supers Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn en de Voedselbank Nederland slaan deze week de handen weer in elkaar voor mensen met minder geld.

Ze houden vanaf maandag 30 januari weer samen de landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Klanten kunnen tot en met zondag 5 februari voedingsmiddelen doneren aan lokale voedselbanken.

Elke week helpen de voedselbanken 120.000 mensen aan eten. Hier op het eiland worden elke week tussen de 70 en 80 gezinnen geholpen. Albert Heijn is daarbij de grootste partner met als doelstelling om samen beter eten bereikbaar te maken. “Helaas is beter eten niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Daarom werken wij samen met Voedselbanken Nederland,” vertelt Johan van der Zanden. Hij is directeur marketing & communicatie bij Albert Heijn.

Ook bij online bestellingen

Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. Producten die klanten kunnen doneren staan bij elkaar in de winkel. Dat maakt het makkelijker om ze uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas, mueslirepen en rijstwafels.

Dit keer kunnen klanten die online hun boodschappen doen ook doneren. Dat doe je door één euro toe te voegen aan het winkelmandje. Donaties zijn zeer welkom en hard nodig.

Cookieinstellingen