Collecterooster Goeree-Overflakkee februari 2023

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Hersenstichting

De eerste collecteweek van deze maand loopt nog door vanuit januari. Deze week loopt namelijk van zondag 29 januari tot en met zaterdag 4 februari. Deze week wordt er gecollecteerd voor de hersenstichting. De Hersenstichting zet al 30 jaar alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. En dat is hard nodig, want maar liefst 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden.

Hartekind

Van zondag 5 tot en met zaterdag 11 februari is het tijd voor de tweede collecte van deze maand. Op deze dagen kun je iemand van Hartekind aan de deur verwachten. Zij zetten zich in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Jaarlijks horen 1500 kersverse ouders dan het hart van hun kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is daarmee één van de ruim 25.000 hartekinderen in Nederland. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na de geboorte al levensreddende operaties ondergaan.

Vrije periodes

Deze maand zijn er ook een aantal vrije periodes. Dat betekent dat de grote goede doelen niet langs de deuren komen. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel. Van 12 februari tot aan het einde van de maand wordt er niet meer gecollecteerd. Dit heeft te maken met de voorjaarsvakantie die eraan komt.

Cookieinstellingen