SGP stuurt brandbrief naar Den Haag over afsluitingen

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

SGP Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Hoeksche Waard slaan de handen ineen met een brandbrief aan Den Haag.

Er wordt dit jaar hard gewerkt aan de renovatie van zowel de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Om die twee te kunnen renoveren wordt de weg echter diverse keren afgesloten. En dat heeft een grote impact op Goeree-Overflakkee en de omgeving. Er is daarnaast nog veel onduidelijk over de maatregelen die worden getroffen tijdens de renovatie.

De SGP-fracties hebben daarom samen een brandbrief geschreven aan Den Haag. Deze is gericht aan Chris Stoffer van de SGP Tweede Kamerfractie en Statenlid Gerard van de Breevaart.

Zorgen

De lokale fracties maken zich vooral zorgen over het uitblijven van concrete maatregelen en informatie voor inwoners en ondernemers. “We hopen dat onze Statenfractie en Tweede Kamerfractie meer duidelijkheid kunnen geven,” zegt woordvoerder Simon van der Tang.

In de brief wordt onder meer ingegaan op de onduidelijkheid voor medische spoedtransporten. Maar ook de samenwerking van hulpdiensten met omliggende regio’s en routes voor gevaarlijke stoffen.
Verder wijzen de gezamenlijke SGP-fracties erop dat ook op het gebied van mobiliteit zorgen zijn voor de plattelandsgemeentes. “Hoewel de provincie zich zegt in te zetten voor bereikbaarheid en leefbaarheid, zien wij sinds de coronapandemie een sterke verslechtering van het OV-aanbod voor kleine kernen. Dat versterkt de afhankelijkheid van de auto als traditioneel vervoersmiddel alleen maar.”

Brief

De SGP-fracties voelen zich genoodzaakt om deze brief te sturen. “Hoewel wij begrip hebben voor de complexe situatie, zijn wij geschrokken van de impact van (het gebrek aan) maatregelen. Studenten en scholieren kunnen niet naar school of met mogelijk aanzienlijk langere reistijden. Hun vakanties beginnen immers pas om 8 en 15 juli. Mensen die aan de overkant werken moeten opeens uren omrijden of kunnen gewoon niet meer naar hun werk. De recreatiesector is net herstellend van de schade van de recente pandemie. Zij worden nu in hun hoogseizoen gevraagd, of het niet een tandje minder kan. Jachthavens kunnen passanten wel vergeten en de scheepswerf zal aanzienlijk minder werk hebben nu een alternatieve route via het Spui niet is uitgewerkt. Kortom, de impact op onze regio zal enorm zijn,” aldus SGP-raadslid Van der Tang.

De hele brief is te lezen op de website van de SGP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen