Kortingscodes blijven ontzettend populair

Foto: Seeders

Kortingscodes blijven populair onder Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders.

De populairste webshop categorieën om te besparen zijn fashion, eten en dagjes uit. Zalando is de absolute nummer 1 als het gaat om kopen met korting. Maandelijks zijn er bijna 50.000 zoekopdrachten naar kortingscodes voor de kledinggigant.

Opvallend is dat er minder wordt gezocht naar de term ‘kortingscode’ dan voorgaande jaren. Zo is er een daling van 45% naar het zoekwoord ten opzichte van 2021 en 2020. De populairste webshops om een kortingscode te gebruiken zijn Zalando, Flink, Shein, Air Up en Domino’s. In de maanden januari, april en mei werd er het vaakst gezocht naar de besparende codes.

Bijna 50.000 kortingscodes voor Zalando

De van oorsprong Duitse webshop Zalando staat mijlenver bovenaan de lijst. Maandelijks zijn er 49.500 zoekopdrachten naar een kortingscode. Op de tweede plek staat fast fashion merk Shein. De top-5 wordt vervolgd door About You, Bonprix en Britse modewinkel Asos.

Voordelig eten en drinken

Ook bij verschillende restaurants en bezorgdiensten van boodschappen is de vraag naar kortingscodes erg groot. Flitsbezorger Flink staat bovenaan in deze categorie. De bezorger van boodschappen heeft maandelijks 27.100 zoekopdrachten voor een code via Google. Op de tweede plek staat Air Up, de relatief nieuwe trend waarbij water een smaak krijgt door een geurpod. Op de derde plek staat restaurantketen Domino’s. De top-5 wordt afgesloten door flitsbezorger Gorilla’s en maaltijdbezorger Uber Eats.

Dagje uit met korting

Nederlanders gaan ook graag met korting een dagje uit. Deze kortingscodes komen steeds vaker voor. Toch zijn kortingscodes in deze categorie minder gebruikelijk. Dat is te zien aan het verschil in zoekopdrachten vergeleken met andere categorieën.

Het populairste uitje is bioscoopketen Pathé, met 1.300 zoekopdrachten per maand. Daarop volgen de Efteling, Walibi, Diergaarde Blijdorp en Burgers’ Zoo. De volledige lijst met meest gezochte kortingscodes per categorie vind je hier.

Cookieinstellingen