Partij voor de Dieren start verkiezingscampagne

Foto: Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren is officieel gestart met haar verkiezingscampagne. Op 15 maart kunnen we stemmen voor het Waterschap en de Provinciale staten.

Ook in het Waterschap Hollandse Delta zal nu echt het belang van schoon water voor mens en dier worden verdedigd. “We gaan strijden voor in- en om het water levende dieren. En voor het behoud van de biodiversiteit,” laat de partij weten. Ook staat het ‘bestrijden’ van muskus- en beverratten met diervriendelijke alternatieven hoog op de lijst.

Campagne

De partij wil met haar campagne genoeg zetels behalen om het tij te keren binnen het Waterschap. Waar de daadkracht de laatste jaren verdronk in het gedoe om de poppetjes, de pegels en de procedures, moet het nu eindelijk gaan over schoon water en meer natuur. En over het actief terugdraaien van de effecten van klimaatverandering en bodemdaling.

Inwoners die hun toekomst belangrijk vinden kunnen nú nog kiezen!

Actie

De Partij voor de Dieren wil kwijtschelding van waterschapsbelasting voor lage inkomens en verlaging voor particulieren. De grootgebruikers en vervuilers van het water zullen meer belasting moeten betalen.

“Nu mag er nog een stortvloed aan industrieel gif, landbouwgif en kunstmest worden geloosd en uitgespoeld in al het water. De vervuilers, legaal en illegaal, komen hiermee weg,” vertelt Bart Canton. Hij is lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Hollandse Delta. “De gewone burger betaalt hiervoor de prijs, zowel met zijn gezondheid als via de waterschapsbelasting. Onze fractie wil dit lek dichten en gaat niet alleen voor zuiver water, maar staat ook voor een zuiver geweten!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen