Partij voor de Dieren wil einde aan mollenklemmen

Foto: Pixabay; Beeki

De Partij voor de Dieren wil een verbod op het doden van mollen op dijken. Dat laat de provinciale fractie van de partij weten.

Het Waterschap Hollandse Delta bleek deze week een dertigtal mollenklemmen te hebben geplaatst. Dat is gedaan op de Wantijdijk, zonder enige waarschuwing voor wandelaars. Het waterschap plaatst jaarlijks honderden van deze vallen in de hele provincie.

De Partij voor de Dieren heeft echter grote vraagtekens bij de mollenbestrijding. In de Hollandse Delta wordt geen onderzoek gedaan naar alternatieven voor deze bestrijding. Mollenbestrijding is niet nodig als dijken anders worden aangelegd. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd. Dijken met een dikke laag klei zijn veel veiliger dan dijken die meer uit zand bestaan. Ook kunnen mollen geweerd worden met geluid of trillingen in het directe leefgebied.

Speerpunten

De Partij voor de Dieren is één van de partijen die op 15 maart verkiesbaar is voor de waterschapsverkiezingen. “Een van onze speerpunten is het bestrijden van de ‘bestrijding’ van dieren,” zegt Bart Canton. Hij is lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren Hollandse Delta. “Afschieten, verdrinken, vermalen en doden met klemmen is wreed en onnodig. Er is altijd een alternatief, maar daar moet je voor willen kiezen. Het is zelfs wettelijk verplicht! De fractie zal erop aandringen dat alternatieven serieus worden onderzocht en ingezet. Zo kunnen we een enorme hoeveelheid dierenleed een halt toeroepen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen