Kampioensfeest DBGC verstoord

Foto: DBGC

DBGC moet nog even wachten op het kampioenschap in de derde klasse B.

De ploeg van trainer Richard Elzinga had bij winst op Tholense Boys de titel gegrepen, maar moest zijn meerdere erkennen in de nummer twee van de competitie: 2-3.

In een thuiswedstrijd kampioen worden tegen je naaste achtervolger, een mooier affiche was niet denkbaar voor DBGC. Het was dan ook druk op sportpark De Koepel, waar de inmiddels befaamde Blue White Army vooraf weer voor een prachtige sfeer zorgde met vlaggen, vuurwerk en blauw-witte linten. Het enige dat nog ‘even’ moest gebeuren, was een overwinning van DBGC, maar die zat er eigenlijk de hele middag niet in. Tholense Boys was feller en scherper in de duels en toonde met goed voetbal aan dat de ploeg niet voor niets tweede staat in de competitie. Binnen 25 minuten stond het dan ook 0-2 door een goal uit een scrimmage en een afstandsschot.

LEES OOK: Aanscherping zwemrecords Schotejil

DBGC stelde daar slechts wat speldenprikjes tegenover. De blauw-witten kregen van Tholense Boys weinig tijd en ruimte om op te bouwen en kwamen daardoor niet in hun spel. Het eerste echte gevaar kwam pas net voor rust, toen een kopbal van Bas Mackloet van dichtbij werd gekeerd door de keeper. Desondanks was er vertrouwen in een goede afloop en werd vol goede moed begonnen aan de tweede helft. DBGC speelde daarin beter dan in de eerste helft, wat na een uur spelen tot de aansluitingstreffer leidde. Bas Mackloet gaf een uitstekende steekpass op Lars van Es, wiens voorzet in tweede instantie door Joran Maliepaard over de lijn werd gewerkt: 1-2.

Met Niels van der Kooij als extra spits probeerde DBGC de tegenstander nog verder onder druk te zetten. Dat lukte zo nu en dan, al kreeg Tholense Boys ook veel ruimte om te counteren. Dat werd DBGC bijna fataal toen een van de aanvallers tien minuten voor tijd de paal raakte. In de tegenaanval versierde DBGC een vrije trap, die door Tim Mackloet op prachtige wijze via de lat en de keeper binnen werd gekruld: 2-2. Iedereen die de wedstrijd door een blauw-witte bril bekeek, begon na die gelijkmaker te geloven in een goed resultaat, maar twee minuten later was het aan de andere kant raak. Doelman Roy Nieuwland kreeg een vrije trap niet onder controle, waarna een van de Zeeuwse aanvallers alerter reageerde dan de DBGC-verdediging en voor 2-3 zorgde.

LEES OOK: The road to Flakkeese Dagen; deel 5

Van een slotoffensief was niet echt sprake meer, waardoor er geen feest gevierd kon worden op De Koepel. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat tussen beide ploegen nu negen punten. Dat betekent dat DBGC in de volgende competitiewedstrijd tegen DHV (uit, zaterdag 23 april) alleen kampioen kan worden als het zelf wint en Tholense Boys op die dag punten verspeelt in de thuiswedstrijd tegen WHS.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Jordy Buijs, Mike Jacobs (30. Robbert Huizer), Dennie van Druningen, Sonny Noordermeer; Bas Mackloet, Bas Abresch (65. Niels van der Kooij), Tim Mackloet; Thijs Tromp, Gertjan Lodder (60. Lars van Es), Joran Maliepaard.

Reacties