Heinenoordtunnel deze week ’s nachts dicht

Foto: Pixabay; MableAmber

Opgelet! Deze week gaat de Heinenoordtunnel twee nachten dicht. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

De tunnel is elke nacht in één rijrichting afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Dat houdt dus in dat je rekening moet houden met extra reistijd en omleidingen. De omleidingen zijn te volgen via de gele borden en matrixborden langs de route.

De tunnel is van woensdag 7 december 23.59 uur tot donderdag 8 december 05.00 uur gesloten. Hierbij gaat het om de tunnelbuis richting Rotterdam. Van donderdag 8 december 23.59 tot vrijdag 9 december 05.00 uur is de andere tunnelbuis dicht. Nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer kunnen de werkzaamheden passeren.

Omleidingen

Let op, de weg moet op tijd vrij gemaakt worden. Daardoor kan het zijn dat opritten naar de A29 al eerder afgesloten zijn. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Het verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid over de N217.

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis is de extra reistijd ongeveer 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten is de Kiltunnel tolvrij in de afgesloten rijrichting.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel. Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van tunnelwanden, wegdek en signalering. Daarbij wordt ook de verlichting, ventilatie, camera’s en geluidsinstallaties getest. Tevens controleert Rijkswaterstaat de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de tunnel veilig blijft.

afsluiting heinenoordtunnel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen