Op 5 december even geen oortjes in om 12.00 uur!

Foto: Pixabay; RelexaHotels

Even goed opletten. Het is belangrijk dat je op maandag 5 december om 12.00 uur geen oortjes inhebt die gekoppeld zijn aan je telefoon!

Op dat moment wordt er namelijk een testbericht verstuurd vanuit NL-Alert. De organisatie bestaat deze maand 10 jaar en is al ruim 1100 keer ingezet bij verschillende situaties. Van grote branden en onverwacht noodweer tot de huldiging van Feyenoord en een ontsnapte giftige slang.

Aankomende maandag wordt er voor de twintigste keer een testbericht verzonden. Ruim driekwart van de ontvangers herkent NL-Alert hierdoor ook bij een noodsituatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat namens het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd. In het bericht staat duidelijk aangegeven dat het om een test staat. Dat wordt in zowel het Nederlands als in het Engels vermeld.

Er is alleen wel één ding waar je rekening mee moet houden. Het geluid van het testbericht is erg luid. Zorg dus dat je geen koptelefoon of oortjes gebruikt die aan je telefoon gekoppeld zijn.

Geen instellingen nodig

NL-Alert waarschuwt en informeert mensen die in de buurt van een noodsituatie zijn. Er staat altijd in wat er precies aan de hand is. Ook laat het weten wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Om een NL-Alert te ontvangen moet je telefoon aanstaan, verder hoef je er niets voor te doen.

NL-Alert is gratis en anoniem, de telefoonnummers blijven bij de organisatie onbekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen