GO Sport laat kinderen nieuwe sporten ontdekken

Foto: PR Sportteam GO

In de afgelopen maand name een groot aantal kinderen op GO gratis deel aan verschillende sportactiviteiten op het eiland!

De kinderen konden door GO Sport vier proeflessen volgen om kennis te maken met de sport. GO Sport is een initiatief van het Sportteam GO van de gemeente. Zij werken hiervoor samen met diverse sportverenigingen op het eiland.

Kinderen konden zich in oktober inschrijven voor 17 verschillende sporten. Denk bijvoorbeeld aan kickboksen, badminton, turnen, freerunning, dans of karate. Uiteindelijk deden maar liefst 234 kinderen in november mee aan dit sportieve project. Dat was dus een groot succes!

Kennismaken met het aanbod

Het doel van GO Sport is om kinderen te enthousiasmeren. Ze kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met het sportaanbod op Goeree-Overflakkee. Het motiveert kinderen om eerder lid te worden bij de organisatiewaar ze de lessen hebben gevolgd.

Ieder jaar zijn er meer verenigingen die hun activiteiten op deze manier aanbieden. Hierdoor krijgen steeds meer kinderen de mogelijkheid om sport te ontdekken. En dat verspreid over het hele eiland! Het Sportteam GO hoopt dat er bij de volgende ronde nóg meer sportclubs meedoen.

Interesse?

GO Sport wordt twee keer per jaar georganiseerd. In maart/april is de volgende ronde. Wil je als vereniging meedoen aan GO Sport? Of heb je andere vragen op het gebied van sport? Neem dan contact op met Dennis Zwarts. Hij is combinatiefunctionaris Sport binnen de organisatie. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel met 06 46 74 55 67.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen