Probleemloze overwinning DBGC op DFS

DBGC heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met DFS.

De ploeg van trainer Richard Elzinga kwam geen moment in de problemen tegen de hekkensluiter en won met 4-0.

Bij de blauw-witte aanhang was er vooraf enige angst te bespeuren. Want was het vorig seizoen niet de hekkensluiter, Smerdiek, die DBGC twee cruciale punten had afgesnoept in de strijd om het kampioenschap? Die angst bleek echter ongegrond, want vanaf het begin was duidelijk dat DBGC zich niet opnieuw zou laten verrassen door een rode lantaarndrager. De Oude-Tongenaren speelden niet heel sprankelend, maar wisten desondanks genoeg kansen te creëren. Zo had Gertjan Lodder al de paal geraakt en had Joran Maliepaard oog in oog met de doelman al naast geschoten, voordat Tim Mackloet na 23 minuten voor 1-0 zorgde. De middenvelder tikte de bal van dichtbij binnen na goed voorbereidend werk van linksback Sonny Noordermeer.

De eerste helft bracht, behoudens een grote kans van Lars van Es na een aanval over meerdere schijven, verder weinig opwinding meer. In de tweede helft viel er iets meer te genieten voor de toeschouwers, die DBGC kort na rust op een 2-0 voorsprong zagen komen. Joran Maliepaard legde de bal terug op Gertjan Lodder, die overtuigend raak schoot. Kort daarna kreeg een speler van DFS de rode kaart nadat hij iets tegen de scheidsrechter riep, waardoor DBGC vrijwel de gehele tweede helft met een man meer speelde. Enorm profiteren van die numerieke meerderheid deed de thuisploeg niet, maar er werd nog wel twee keer gescoord. Een van die goals werd gemaakt door niemand minder dan Jordy Buijs. De verdediger, die vrijwel nooit scoort, kopte als een echte aanvaller fraai raak uit een corner van Tim Mackloet en zorgde daarmee voor 3-0. Het slotakkoord was voor invaller Niels van der Kooij, die na een poging van Joran Maliepaard de bal voor zijn voeten kreeg en simpel de 4-0 kon binnen tikken.

Na het laatste fluitsignaal werd door de spelers meteen geïnformeerd naar de uitslag van Den Bommel – Tholense Boys. Dat duel eindigde in 0-1, waardoor het gat met de nummer twee negen punten blijft. Tijdens het aankomende Paasweekend komt DBGC niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is het uitduel met Kogelvangers op zaterdag 2 april.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Jordy Buijs (80. Joey Jacobs), Mike Jacobs (85. Robbert Huizer), Dennie van Druningen, Sonny Noordermeer; Lars van Es (65. Niels van der Kooij), Bas Mackloet, Tim Mackloet, Joran Maliepaard; Fabrizio Fortes Varela, Gertjan Lodder.