Eerste Waterpoortloop op Flakkee

Foto: Pixabay

Op vrijdag 11 maart start de allereerste Waterpoortloop op Goeree-Overflakkee.

De deelnemers gaan ’s avonds om 22.00 uur van start vanaf ’t Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. Er zijn twee afstanden: 80 en 110 kilometer. De loop gaat vanaf Goeree-Overflakkee langs het Krammer, Volkerak en Zoommeer. Via de Volkeraksluizen, Willemstad, (vesting) fort Sabina, Dinteloord, de Heen en de Philipsdam bereiken de deelnemers via Oude-Tonge of Den Bommel Goeree-Overflakkee weer. De Waterpoortloop finisht in ’t Fort Prins Frederik aan de Havendijk in Ooltgensplaat.

LEES OOK: Opening Brasserie Molenzicht

Op zaterdag 12 maart worden ook nog twee kortere wandeltochten van 20 en 40 kilometer georganiseerd. Deze starten tussen 9.00 en 11.00 uur. De start en finish vindt ook plaats op ’t Fort Prins Frederik. Voor de wandeltochten kan ter plaatse nog worden ingeschreven. Meer informatie over de Waterpoortloop is te vinden op de website van Boog Ooltgensplaat.

Waterpoort
Waterpoort is het gebied dat ligt op de kruising van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland, rondom het Volkerak-Zoommeer. Binnen Waterpoort werken diverse partijen samen om kansen in het gebied optimaal te benutten. Waterpoort verbindt en brengt ondernemers, overheden en inwoners met initiatieven samen, om zo te komen tot een robuuste, vitale en zelfbewuste regio en versterking van de economische vitaliteit. De Waterpoortloop is een mooie gelegenheid om het Waterpoort-gebied al wandelend te verkennen en om de aandacht op Waterpoort te vestigen. Meer informatie over Waterpoort is te vinden op de website van Waterpoort.

Reacties

Cookieinstellingen