Kleine Jantje Beton loterij is weer van start gegaan

Foto: Gerard Til

Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. En dat terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

Daarom komen ruim 220 scholen deze maand in actie. Zij verkopen van 14 tot en met 28 september lootjes. Leerlingen komen hiervoor met machtigingspapieren langs de deuren. Je kunt natuurlijk ook betalen met een Tikkie.

Erik Scherder kennen we als hoogleraar Neuropsychologie. Maar hij is ook ambassadeur van Jantje Beton. “De sociale ontwikkeling, de motoriek en de focus van kinderen worden vergroot door buiten te spelen,” vertelt hij. Met de opbrengst van de loterij laat Jantje Beton kinderen meer buitenspelen. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar de stichting zelf. De andere vijftig procent is voor de scholen die de lootjes verkopen. Zij kunnen dit geld bijvoorbeeld besteden aan het vergroenen van het schoolplein. Maar ze kunnen er ook speelmaterialen of buitenlessen van aanschaffen. Jantje Beton steekt hun deel van de opbrengst in projecten en activiteiten.

Lootjes kopen

Het is heel makkelijk om een lootje te kopen voor de loterij. Doe dit via een leerling in de buurt of via de website van Jantje Beton. Je selecteert online een school, vul daar de gegevens in, kies het aantal lootjes en betaal de Tikkie. En klaar is kees. De helft van jouw lootje gaat daarmee naar de door jou gekozen school. De andere helft naar Jantje Beton.

Cookieinstellingen