Maart Grinwis verrast met koninklijk lintje

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Een koninklijke verrassing tijdens een bijeenkomst van zondagsschool ’t Mosterdzaadje in Ouddorp. Daar werd Maart Grinwis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Grinwis kwam in maart 1988 in het bestuur van de zondagsschool in Ouddorp. Vanaf 1993 vervulde hij de functie van penningmeester. Hij maakte ook deel uit van de boekencommissie. Ook zetten hij zich met veel enthousiasme en gedrevenheid in voor Woord en Daad Comité Goeree-Overflakkee.

Gedurende 17 jaar vervulde hij diverse taken als vrijwilliger. Grinwis organiseerde grote acties in Ouddorp. Denk aan rommelmarkten, oliebollenacties, krentenbroodacties en de bloembollenmarkt. De financiële opbrengsten dragen bij aan armoedebestrijding en voorzieningen in ontwikkelingslanden. Daarnaast brengen de acties veel mensen met elkaar in contact. Dus ook op sociaal maatschappelijk gebied heeft dit positieve uitwerking.

Complimenten

Het was de eer aan loco-burgemeester Daan Markwat om de Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. “Uw jarenlange toewijding was van grote betekenis,” laat Markwat weten. “Mede namens het gemeentebestuur spreek ik dan ook mijn complimenten uit voor uw inzet en betrokkenheid.”

Koninklijke Onderscheiding Maart Grinwis

Cookieinstellingen