Landelijke staking in het streekvervoer vandaag

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

We hadden twee weken geleden al aangekondigd dat deze dag eraan zat te komen: Vandaag is er een landelijke staking in het streekvervoer.

De staking van vandaag is voor een betere cao. Volgens vakbond FNV komen duizenden buschauffeurs vandaag naar de manifestatie in Den Haag. Niet alle chauffeurs en dus ook niet elke lijn. Daarom is het belangrijk om goed je reis te checken voordat je van huis gaat.

Eerder deze maand waren er al regionale stakingen in het streekvervoer. Zo legden buschauffeurs in Zuid-Holland op dinsdag 6 september hun werk neer. Dat waren alleen de chauffeurs die waren aangesloten bij de FNV. En dan ook niet alle chauffeurs. Dat is vandaag dus weer het geval. Een groot deel van de diensten zal dus gewoon rijden, maar zeker niet alles.

Betere lonen

De FNV heeft de stakingen opgezet om de lonen omhoog te krijgen. Ook wil de bond dat er meer personeel bijkomt en dat de werkdruk minder wordt. Bij vakbond CNV is er al een nieuwe cao ondertekend. Die loopt tot het einde van dit jaar. De FNV was echter niet tevreden over het loonbod en de andere voorwaarden. Daarom zijn ze met de stakingen gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen