Opfriscursus rijvaardigheid voor eilandelijke senioren

Foto: Pixabay; Mikes-Photography

De gemeente nodigt 60-plussers uit voor een opfriscursus rijvaardigheid. Deze geeft Veilig Verkeer Nederland op donderdag 13 oktober.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe regels. Maar ook vermindering van zicht-, gehoor-, reactie en concentratievermogen spelen een rol. Om de senioren veilig aan het verkeer deel te laten nemen is er daarom nu de opfriscursus. De vindt plaats op het terrein van de Jonge Spartaan in Middelharnis.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Bellen kan ook naar 0184 – 6853 17. Er is een ochtendsessie van 9.00 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot 8 oktober.

Theorie en praktijk

Tijdens de cursus ga je aan de slag met zowel theorie als praktijk. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een oog- en reactietest af. Met en speciaal opgeleide begeleider maak je in je eigen voertuig een rijvaardigheidsrit. Na afloop krijg je een ritverslag met persoonlijke adviezen. Vaak zijn er ongemerkt fouten in het rijgedrag geslopen. Met het advies kun je dan zelf je rijgedrag verbeteren.

De cursus is dan ook speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een voertuig. De cursus is alleen voor inwoners van Goeree-Overflakkee. Deelname kost 15 euro per persoon, deze kosten worden ter plaatse in rekening gebracht. Dit is een eigen bijdrage. De overheid subsidieert nog 50 euro voor elke deelnemer.

Cookieinstellingen