Oranje Fonds stelt geld beschikbaar voor jongeren

Foto: Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is op zoek naar jongeren die iets willen betekenen voor de mensen in onze samenleving.

Sinds deze maand kun je geld aanvragen bij het fonds om je plannen voor een betere samenleving. Het geld moet je helpen om deze plannen uit te kunnen voeren. Zolang het doel maar is ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Niemand moet er alleen voor staan. Aanmelden voor deze financiële kickstart kan tot 1 november via de website van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds ziet dat er veel jongeren in Nederland zijn die vol zitten met vernieuwde ideeën. Zij willen mensen verbinden en bij de samenleving betrekken. Vaak ontbreekt het echter aan financiële middelen om een plan om te zetten in een concreet project. Daarom stelt het Oranje Fonds een bedrag van maximaal 2500 euro per project beschikbaar. Dit doen ze onder de noemer ‘Verschilmakers: Jong!’.

Verschilmakers versterken

Het geld is bedoeld voor projecten die een looptijd hebben van maximaal een jaar. Deze moeten daarnaast ook opgezet zijn door jongeren. Het bedrag kan besteed worden aan bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten. Maar ook aan het oprichten van een organisatie of stichting of aan de ontwikkeling van een strategisch plan. Ook kan het gebruikt worden voor trainingen of andere manieren om je organisatie te versterken.

Uiteraard gelden er een aantal criteria om in aanmerking te komen voor de financiële kickstart. Deze zijn ook te vinden op de website van het Oranje Fonds.

Nieuwe generaties

Het Impulsfonds Verschilmakers: Jong! komt voort uit het kennisprogramma De Verschilmakers. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie OCW. Binnen dit programma helpt het Oranje Fonds sociale initiatieven die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen. Zij krijgen die jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zo zijn zij nog beter in staat om jonge vrijwilligers aan zicht te binden.

Zo wil het fonds samen met de initiatieven nieuwe generaties vrijwilligers en sociaal initiatiefnemers laten groeien.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zetten ze zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel, een betrokken samenleving. Een waarin we zorgen voor elkaar en mensen gelijken kansen hebben. Een waar mensen zich verbonden voelen met andere in de buurt.

Het fonds doet dit door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. Dit is mogelijk door steun van onder andere de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen