Eerste corona-herhaalprikken vanaf 19 september

Foto: QPhoto

De eerste herhaalprikken tegen corona worden op maandag 19 september gegeven. De uitnodigingen daarvoor worden vanaf volgende week dinsdag, 13 september, bezorgd.

Dit nieuws heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Mensen die in de zorg werken krijgen voorrang. Dat geldt ook voor mensen met een hoog risico om ernstig ziek te worden.

Bij de boostervaccinaties worden de aangepaste vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna gebruikt. Deze zijn onlangs goedgekeurd. Ze zijn bijgewerkt zodat ze beter werken tegen de omikronvariant van het virus. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder kan de oppepprik krijgen, mits ze de eerste vaccinaties hebben gehad. De nieuwe vaccinatie wordt aangeboden omdat de overheid rekening houdt met een nieuwe golf in het najaar.

Na de zorgmedewerkers en risicogroepen zijn de 60-minners met een jaarlijkse griepprik aan de beurt. Zij krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging via hun huisarts. Wanneer de rest van de bevolking kan worden gevaccineerd, is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen