Lelijk verkoopt niet

Foto: Jeff Skiera

Maandagavond 14 maart start kunsthistoricus Frank Swagemakers een avondcursus over Design.

Het zit in alles; de krant die je leest, in de website die je bezoekt, in de bril die je nu ophebt of in het horloge dat je draagt. Het is natuurlijk van alle tijden, want alles heeft een vorm die door iemand bedacht is.

In het verre verleden was een mes een mes en een lepel iets waar je wat mee kon opscheppen. Een kom was het voorwerp waar iets in werd opgediend en een mok om iets uit te drinken. Dat is vooral verandert door de economische groei die luxe voorwerpen mogelijk maakte en vanaf de 19e eeuw de industrialisatie die de productie van voorwerpen op grote schaal faciliteerde. Massaproductie vereist een goede aanpak waarbij je zoveel mogelijk handige en mooie producten moet zien te verkopen. “Lelijk verkoopt niet”, zeggen ontwerpers.

LEES OOK: Vlogger Gio (17): “Ik leef de droom”

Maar wat is mooi? En wat is nog mooier? Die vraag wordt gesteld in de cursus Design. Er wordt gekeken naar de moderne tijd, zo ongeveer vanaf de 20e eeuw, en dan vooral naar de achtergrond en naar het ontwerp van voorwerpen.

Er wordt gekeken naar gebruiksvoorwerpen zoals stoelen, theekopjes en auto’s. Ze moeten functioneel zijn, dus gemakkelijk te gebruiken. Soms zijn het geweldige vondsten die het leven enorm veraangenamen. Ze kunnen ook hun praktische betekenis hebben verloren en als vaas eigenlijk niet meer geschikt zijn voor een bos bloemen. Verzamelt u alvast voorbeelden in uw hoofd om nog meer plezier te krijgen van deze cursus!

De kosten van deze cursus bedragen slechts € 37,50.

De cursus bestaat uit drie maandagavonden van 19:30-21:30. De cursusdata zijn: 14 maart, 4 en 18 april. Locatie: Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Elke avond heeft zijn thema (in chronologische volgorde): Mooi of lelijk, Functioneel en Uitvindingen.

LEES OOK: Ouddorpers in actie voor vluchtelingen in Irak

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat R. Zoomers  06 – 41365591 of mailen naar [email protected]. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website www.kcego.nl.

Reacties