Ouddorp in actie voor Irak

Foto: www.gainhelpt.nu

Honderdduizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten zoeken hun heil in Europa.

Miljoenen anderen hebben die mogelijkheid niet. Zij verblijven onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen in de regio. Een groep inwoners van Ouddorp begint voor deze mensen een hulpactie.

Het Midden-Oosten wordt al jaren geteisterd door een reeks hevige conflicten. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. De situatie gaat veel mensen aan het hart. Vorig jaar zamelden verschillende kerken in Nederland kleding in. De actie was een groot succes: 16 trailers vol hulpgoederen zijn naar Irak verzonden. De spullen zijn daar verspreid onder tienduizenden vluchtelingen, ongeacht herkomst, religie of etniciteit.

LEES OOK: Vlogger Gio (17): “Ik leef mijn droom”

Omdat hulp nog steeds hard nodig is, wordt een nieuwe actie gestart. Ditmaal worden er hygiëneproducten en basislevensmiddelen ingezameld. Voor de actie wordt samengewerkt met kerken in Irak en Nederlandse hulporganisaties. Een Iraaks transportbedrijf verzorgt het transport tegen een sterk gereduceerd tarief.

Leden van de Gereformeerde Gemeente te Ouddorp hebben besloten mee te doen aan deze actie. Alle overige kerken in Ouddorp en de christelijke basisschool kon. Beatrix zijn direct bereid gevonden om zich hierbij aan te sluiten. Ouddorpers die een steentje bij willen dragen aan de actie kunnen van 29 februari t/m 5 maart onderstaande producten inleveren tijdens kantooruren bij de Mèkkerstee, Hofdijksweg 34 te Ouddorp.

Persoonlijke hygiëne
Shampoo voor kind en volwassene
Babyzeep
Tandpasta voor kind en volwassene
Tandenborstels
Maandverband
Vaseline
Borstel/kam/elastiekjes/haarverzorging
Bodylotion

Schoonmaakmiddelen
Vochtige schoonmaakdoekjes
Groene zeep
Vaatdoeken
Kledingwasmiddel

Levensmiddelen
Rijst
Suiker
Olijfolie
Krenten

Diversen
EHBO materialen
Naaisetje
Ondergoed kind en volwassene
Luiers per pak

LEES OOK: Opnieuw een overwinning voor DBGC 

Ook is er dringend behoefte aan sponsors! Mocht u deze actie financieel willen steunen, dan is dat mogelijk door uw gift over te maken op rekeningnummer NL52 INGB 0000 3074 47 t.n.v. Bijzondere Noden te Woerden onder vermelding van hulpactie Ouddorp. Uw gift is aftrekbaar voor de belasting.

Meer informatie is te verkrijgen via: [email protected] en www.bijzonderenoden.nl. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

Reacties