Er zijn nog collectanten nodig op het eiland

Foto: PR Hersenstichting

Elke maand maken we hier voor Goeree-Overflakkee een collecterooster. Daarin is heel makkelijk te zien wie er aan de deur komt elke maand.

Om te kunnen collecteren zijn er vrijwilligers nodig. Gelukkig zijn er al een hele hoop mensen die zich belangeloos inzetten voor de goede doelen. Zij gaan met een collectebus de straat op om mensen om een donatie te vragen. Elke collectant krijgt daarvoor een aantal straten toegewezen. Kun je nagaan hoeveel vrijwilligers er nodig zijn om het hele eiland te kunnen dekken? Dat zijn er echt heel veel. Het is dan ook niet vreemd dat er stichtingen zijn die nog collectanten zoeken. Voor deze maand zijn dat twee stichtingen.

Prinses Beatrix Spierfonds

Een van de collectes van deze maand is voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Zij collecteren van maandag 12 tot en met zaterdag 17 september. “Wil jij meelopen voor een goed doel? Meld je dan aan. Je krijgt dan een aantal straten toegewezen en je mag lopen wanneer je wilt. Je hoeft niet elke avond de straat op, want zodra jij je straten hebt gedaan, ben je klaar,” aldus de organisatie. Zie jij het wel zitten om te collecteren voor het Prinses Beatrix Spierfonds? Neem dan contact op met Jacqueline Hartogs op 06 54 21 42 48.

Er zijn zo’n 500 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, andere erfelijk. Maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Maar daarmee dus ook op je hele leven. En daarom gaan van maandag 12 tot en met zaterdag 17 september collectanten langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek. Daar kun jij dus ook bij horen.

Nierstichting

Maar ook de Nierstichting kunnen nog wel wat handjes gebruiken tijdens de collecteweek. Zij gaan langs de deuren van zondag 18 tot en met zaterdag 24 september. Met het geld dat wordt opgehaald wordt onderzoek gedaan naar nierziekten. Om dat geld op te kunnen halen zijn er elk jaar ook duizenden nieuwe vrijwilligers nodig om de droom van de stichting waar te maken. Die luidt ‘gezonde nieren voor iedereen’. Daar kun jij dus je steentje aan bijdragen. Met een paar uur van je tijd kun je het verschil maken voor nierpatiënten.

Is dit wat voor jou? Meld je dan aan via de website van de Nierstichting.

Cookieinstellingen