DBGC houdt stand bij WHS

Foto: DBGC

DBGC heeft op bezoek bij WHS geen steken laten vallen.

De ploeg van trainer Richard Elzinga maakte het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk, maar vertrok wel met drie punten uit Sint-Annaland: 1-2.

Zoals zo vaak deze competitie trof DBGC een tegenstander die de verdedigende stellingen koos, compact speelde en loerde op een snelle uitbraak. Voor de blauw-witten was het in het begin dan ook lastig om door de defensie heen te breken. De staat van het veld, dat met recht mocht worden bestempeld als een ouderwetse knollentuin, werkte daarbij niet in het voordeel van de bezoekers. De eerste grote kans ontstond dan ook uit een hoge voorzet van Joran Maliepaard, die door Lars van Es net gemist werd. Het was meteen Lars zijn laatste actie, want bij het neerkomen liep hij een enkelblessure op. Zijn vervanger was A-junior Martijn Bakker, die een prima wedstrijd speelde, evenals die andere A-junior, Sonny Noordermeer, die opnieuw een basisplaats had als rechtsback.

LEES OOK: Vlogger Gio: “Ik leef mijn droom”

De gedwongen wissel bracht eveneens wat tactische omzettingen van trainer Elzinga met zich mee, maar daar ging DBGC goed mee om. Naarmate de eerste helft vorderde, leverde het veldoverwicht steeds meer kansen op. Bas Mackloet stuurde Bas Abresch diep, die de bal breed legde op Gertjan Lodder, maar hij raakte de paal. Kort voor rust verdween een daverende knal van Joran Maliepaard op de vuisten van de doelman, die de bal tot corner verwerkte. Uit die hoekschop kwam DBGC op voorsprong, toen de afvallende bal voor de voeten kwam van Bas Abresch, die de bal in de verre hoek schoot: 0-1.

Toen Joran Maliepaard met een knal van afstand kort na rust voor 0-2 zorgde, leek DBGC de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen en de score eventueel uit te kunnen bouwen. Het spel van de koploper werd echter steeds slordiger, waardoor WHS in het laatste half uur steeds meer mogelijkheden kreeg. Met name uit hoekschoppen was de thuisploeg gevaarlijk en tien minuten voor tijd werd er dan ook gescoord uit zo’n corner: 1-2. DBGC, waar Thijs Tromp na een kleine vijf maanden blessureleed als invaller zijn rentree maakte, kreeg snel daarna twee goede mogelijkheden om de marge weer te vergroten, maar verzilverde die niet. Daardoor bleef WHS geloven in een goed resultaat. In de slotfase kreeg de spits van de thuisploeg nog een goede kans, maar tot opluchting van alle blauw-witte supporters verdween zijn poging over het doel van Roy Nieuwland.

LEES OOK: DBGC wint in Fijnaart

Zo hield DBGC stand in Sint-Annaland en konden er weer drie punten bij het totaal worden opgeteld. Omdat ook de concurrenten wonnen, veranderde er niets aan de stand bovenin de 3e klasse B. Het gat met nummer twee Tholense Boys blijft negen punten. Komende zaterdag krijgt DBGC bezoek van Duiveland, waarmee het na de 5-1 uitnederlaag nog een appeltje te schillen heeft. De ploeg uit Oosterland was in het begin van het seizoen de naaste achtervolger van DBGC, maar staat na de 0-1 thuisnederlaag tegen The Gunners inmiddels op de vierde plaats en op vijftien punten achterstand.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Bas Mackloet (75. Thijs Tromp), Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Lars van Es (20. Martijn Bakker), Robbert Huizer, Tim Mackloet, Joran Maliepaard; Bas Abresch, Gertjan Lodder.

Reacties