DBGC wint in Fijnaart

DBGC heeft zaterdag in Fijnaart de kampioensaspiraties nog maar eens duidelijk gemaakt.

De blauw-witten uit Oude-Tonge waren tegen De Fendert heer en meester en wonnen met 1-5.

Vanaf het begin was DBGC de bovenliggende partij op het gure sportpark in Fijnaart. De ploeg van trainer Richard Elzinga probeerde op het zachte veld de tegenstander kapot te spelen met combinatievoetbal. De thuisploeg kon weinig anders dan verdedigen en hopen op een counter, die echter vaak in de kiem werd gesmoord door de prima spelende DBGC-verdediging. De 0-1 voorsprong na een minuut of twintig, na een individuele actie van Bas Abresch, was dan ook verdiend te noemen. Lang kon DBGC daar echter niet van genieten, want na halfslachtig ingrijpen kon een van de Brabanders vanaf zestien meter Roy Nieuwland passeren: 1-1.

DBGC, waar A-junior Sonny Noordermeer een basisplaats had als rechtsback, herpakte zich echter snel en bleef met goede aanvallen het doel van De Fendert bestoken. Doelpunten leverde dat in de eerste helft echter niet meer op, omdat Lars van Es tegen de keeper aan schoot, Bas Abresch de paal raakte en bij diverse aanvallen over de zijkanten de eindpass niet goed was.

In de rust concludeerden trainer en spelers dat er gewoon zo door gevoetbald moest worden en dat de overwinning dan vanzelf zou volgen. Dat bleek, al duurde het wel een minuut of twintig voordat de belangrijke 1-2 viel. Uit een corner werd een inzet van Dennie van Druningen eerst nog geblokt, maar Bas Mackloet stond op de goede plek om de bal tegen de touwen te knallen. Hierna was DBGC los en rolde de ene mooie aanval na de andere over de mat. Zo nam de uitblinkende Gertjan Lodder de bal prachtig aan, om hem vervolgens in één keer perfect mee te geven aan Joran Maliepaard, die beheerst afrondde en voor 1-3 zorgde. Ook Tim Mackloet had oog voor zijn medespelers, want hij stelde Bas Abresch met een perfecte voorzet in staat om voor 1-4 te zorgen. Het slotakkoord was voor Tim Mackloet zelf, die met een droge afstandsknal de 1-5 eindstand op het bord zette.

Door de overtuigende overwinning houdt DBGC een voorsprong van negen punten op nummer twee Tholense Boys. Komende zaterdag gaan de blauw-witten op bezoek bij WHS, dat op een achtste plaats staat en met 3-0 wist te winnen van The Gunners.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Mike Jacobs (80. Robbert Huizer), Dennie van Druningen, Fabrizio Fortes Varela (85. Martijn Bakker); Lars van Es, Bas Mackloet, Tim Mackloet, Joran Maliepaard; Bas Abresch (80. Niels van der Kooij), Gertjan Lodder.