Veertig jaar Filmhuis

Foto: Diekhuus

Op 11 maart 2016 bestaat Filmhuis Middelharnis 40 jaar!

Stichting ZIJN, het Diekhuus en in het bijzonder de vrijwilligers van Filmhuis Middelharnis vieren het 40-jarig jubileum van het Filmhuis gedurende meerdere dagen in maart en U bent van harte uitgenodigd!

Op het Diekhuusplein is er vanaf 7 maart een prachtig Kunstwerk te zien. Ook is er een speciale ‘filmexpositie’ in de gang en in de foyer van het Diekhuus. De expositie hangt de hele maand maart en is van Fotoclub de Rarekiek en van Filmhuis Middelharnis. Tevens is er in de foyer van het Diekhuus een vitrine gevuld met allerlei Filmhuis attributen.

LEES OOK: Dit weekend is de eerste HIJACKED in het JAC

Woensdagmiddag 9 maart speciaal voor kinderen, vertonen we de prachtige familiefilm ‘Wolvenkind’. Regie Gerardo Olivares. Aanvang 14.00 uur.

Woensdagavond 9 maart vertonen we de film Nederlandse film ‘De Ontsnapping’ van regisseur Ineke Houtman. Met onder andere Isa Hoes. Deze avond ontvangen alle bezoekers gratis een kopje koffie of thee.

Donderdag 10 maart is onze reguliere Filmhuis avond maar ook dan met een feestelijk tintje. Piet Westhoeve zal voorafgaand aan de film ‘Samba’ van regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano, prachtige piano(film)muziek ten gehore brengen in de Rabobankzaal. Alle bezoekers ontvangen deze avond gratis een kopje koffie of thee, en er zijn hapjes voor bij de borrel na afloop van de film.

Op zaterdag 12 maart is het de hele dag filmfeest. Deze dag worden er 3 films vertoond. Het is dan mogelijk om tussen de films door gezellig met ons van een lunch en/of diner te genieten in de foyer tegen een feestelijke prijs. De lunch en het diner, beide in buffet vorm, worden verzorgd door Croissy Catering. Uiteraard kunt u ook alleen een film bezoeken.

LEES OOK: Check wat er volgende week allemaal in het Diekhuus is

Drie films op zaterdag 12 maart
Ochtendfilm ‘Jour de Fête’ regie Jacques Tati
Middagfilm ‘Dokter Pulder zaait Papavers’ regie Bert Haanstra
Avondfilm ‘La Famille Bélier’ regie Eric Lartigau

Op de website van het Diekhuus vindt u meer informatie over de films en de verschillende arrangementen die mogelijk zijn deze dag.

Jong Flakkees Filmtalent
Op zaterdag 12 maart zal er voorafgaand aan iedere film een kort filmpje te zien zijn. Deze zijn gemaakt door Marieke Verbiest, Astrid van Nimwegen en Thijs Kern, allen jonge film talenten woonachtig op ons eiland Goeree-Overflakkee.

Meer informatie over alle films en voor het reserveren van toegangskaarten/arrangementen: www.hetdiekhuus.nl. Het belooft een bijzondere filmweek te worden, u bent van harte welkom!

Reacties