DBGC koestert punt tegen WFB

DBGC heeft in de thuiswedstrijd tegen WFB genoegen moeten nemen met een punt.

De ploeg van trainer Richard Elzinga kwam in de eilandderby tegen de Ouddorpers niet verder dan 1-1, maar liep daardoor wel een punt uit op nummer twee Tholense Boys.

Op het koude sportpark De Koepel had DBGC het lastig. Mede door de afgelastingen van wedstrijden en trainingen van de afgelopen weken missen de blauw-witten ritme, wat duidelijk terug te zien was op het veld. Het veld dat er overigens erg slecht erbij lag, waardoor goed voetballen lastig bleek. DBGC dicteerde in de beginfase het spel, maar miste de creativiteit om tot kansen te komen. Daarna kwam WFB wat beter in de wedstrijd, maar tot heel grote mogelijkheden leidde dat niet. Kort voor rust was de thuisploeg wel twee keer dicht bij een treffer. Dimri Vogelaar raakte met een afstandsschot de lat en een vrije trap van Bas Abresch verdween maar net naast de kruising.

Na rust kreeg DBGC al snel een tegenvaller te verwerken. Een schot van een van de Ouddorpers kon door doelman Roy Nieuwland niet klemvast worden gepakt, waarna Simon Bremer er als de kippen bij was om de bezoekers op 0-1 te zetten. De Oude-Tongenaren moesten daardoor in de achtervolging, maar konden niet echt een vuist maken. Met twee invallers probeerde Richard Elzinga nog iets te bewerkstelligen en dat pakte indirect goed uit. De ingevallen Lars van Es werd elf minuten voor tijd onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied (wat overigens slechts een gele kaart opleverde voor de verdediger), waarna Wilko Pulleman de toegekende vrije trap op prachtige wijze om de muur heen krulde: 1-1.

In de slotfase kregen beide ploegen nog goede kansen op de overwinning. WFB speelde enkele overtalsituaties echter slordig uit, terwijl Bas Abresch in de laatste minuut de bal net voorlangs schoot. Een overwinning van DBGC zou echter te veel van het goede zijn geweest. De thuisploeg koesterde daarom het punt, dat achteraf van grote waarde bleek omdat Tholense Boys verloor. Daardoor staat DBGC nu negen punten voor op de directe concurrent. Aanstaande zaterdag gaan de blauw-witten op bezoek bij De Fendert, de ploeg die Tholense Boys de thuisnederlaag toebracht. DBGC is dus gewaarschuwd!

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Bas Mackloet, Bas Abresch, Tim Mackloet; Gertjan Lodder (70. Lars van Es), Wilko Pulleman, Joran Maliepaard (70. Niels van der Kooij).