Het NK van de Wind

Foto: KNWU

De KNWU NK Wielersportweken 2016 vinden dit jaar plaats op Goeree-Overflakkee van 18 tot en met 25 juni.

Tijdens een speciale perspresentatie op donderdagmiddag 11 februari maakte de organisatie het wedstrijdprogramma en de parcoursen bekend.

Het afwisselende landschap van Goeree-Overflakkee maakt dit Nederlands Kampioenschap in potentie tot een van de zwaarste uit de historie. Oud-profrenner Koos Moerenhout over het parcours: “het wordt een loodzware wedstrijd waarin alle elementen vrij spel hebben.” Het motto is daarom “NK van de wind: de strijd tegen de elementen!” Ook werd de website www.nkwielrennengo.nl aan het publiek gepresenteerd. Hierop staat het volledige wedstrijdprogramma en al het nieuws rondom het NK.

LEES OOK:  Indoor skatebaan bij GoedvoorGoed Oude-Tonge

De organisatie van het evenement is in handen van de Stichting NK Wielrennen 2016 Goeree-Overflakkee.

De grote finales op de Brouwersdam
Het NK start op zaterdag 18 juni met de categorieën junior, nieuweling en elite zonder contract met Nieuwe-Tonge als start- en finishplaats. Op woensdag 22 juni starten en finishen de tijdritten in Middelharnis. De grote finales vinden plaats op 24 en 25 juni op de Brouwersdam. Op vrijdag de starten en finishen de dames en de beloften op deze iconische dam die Zuid-Holland en 24e Zeeland met elkaar verbindt. De heren doen ditzelfde op zaterdag de 25e NK van de wind: de strijd tegen de elementen!

In de parcoursen worden de historische kernen op het eiland gecombineerd met de kust, de duinen en de vele dijken en dammen. Samensteller François Moelands: “je hebt hier veel open vlaktes, vaak met veel wind. Het wordt dus een echte strijd tegen de elementen”. “Dit kon wel eens een van de zwaarste NK’s uit de geschiedenis worden”, aldus medesamensteller en oud-profrenner Koos Moerenhout.

LEES OOK: Flakkeese brandweer is sneller dan gemiddeld!

Eerste sponsors gepresenteerd
TechnoSelect b.v. en Schipper Electrotechniek b.v. verbonden zich als partners aan het NK Wielrennen 2016. Adri Schipper, algemeen directeur Schipper Electrotechniek b.v.: “dit evenement is belangrijk voor Goeree-Overflakkee. Ons bedrijf is gevestigd in Oude Tonge. Wij leveren daarom graag onze bijdrage”. Marco van den Beemt, directeur van TechnoSelect b.v., is het hiermee eens.

“Het NK Wielrennen zet het eiland een week lang in de spotlight. Wij helpen graag mee om er één groot succes van te maken”, aldus Van den Beemt.

Reacties