Vandaag aangepaste bezorgingen door extreme hitte

Foto: Afbeelding van Andreas Lischka via Pixabay

Dat het vandaag on-Nederlands warm wordt, dat hebben we inmiddels wel door. Volgens de voorspellingen gaan we hier op Goeree-Overflakkee vandaag de 35 graden aantikken.

Door Sam Fish 

In andere delen van Nederland gaan we nog verder richting de 40 graden. En dus hebben diverse bedrijven hun bezorging aangepast voor vandaag. En dat geldt ook op Goeree-Overflakkee. Zo heeft Eilanden-Nieuws op Facebook laten weten dat de krant vandaag wat later bezorgd wordt door de hitte. Zij schrijven dat de bezorgers in verband met de hitte vandaag pas na 19.00 uur gaan bezorgen. Ze mogen het ook uitstellen tot woensdagochtend.

Maar er is meer.

Post NL 

Voor de postbezorgers van Post NL worden ruimere bezorgtijden verleend. Zij mogen langer doen over het bezorgen van de post. Dat betekent dat ze vaker en langer pauze kunnen nemen als ze het heet hebben. Hun werkdag eindigt normaal gesproken om 18.00 uur, dat wordt nu dus later. Het bedrijf houdt alles per regio goed in de gaten, laten ze weten. Ook staat op alle postdepots zonnebrandcrème en water voor het personeel. In het kledingpakket van postbezorgers zit een zomershirt.

Voor pakketbezorgers zijn er echter nog geen aanpassingen gedaan.

Albert Heijn 

En deze had je misschien al gehoord, maar we delen hem toch even. Hebben we sinds 27 juni eindelijk een bezorgservice van de Albert Heijn, stopt hij er vandaag mee. Na 14.00 uur bezorgt de supermarkt geen boodschappen meer. Ze vinden het met deze temperaturen niet verantwoord om hun bezorgers op pad te sturen. Klanten die vandaag boodschappen bezorgd zouden krijgen, zijn per e-mail op de hoogte gesteld. Je moet dan zelf een nieuwe afspraak maken.

Dat wordt dus vandaag zelf je boodschappen doen bij de Albert Heijn. Al is het met deze temperaturen natuurlijk geen straf om even rustig in de winkel rond te lopen. Pas alleen wel op als je weer naar buiten gaat. Dan is het temperatuurverschil wel groot. Heb je dus ouderen in de buurt die iets nodig hebben, laat dan een jong iemand even de boodschappen doen.

Testlocaties GGD 

Hier op Goeree-Overflakkee vallen we onder GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij laten weten dat al hun test- en vaccinatielocaties vandaag sluiten na 13.00 uur. Zij doen dit voor het welzijn van hun medewerkers en bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen