Rectificatie Benefietavond Oeganda

Foto: Hennie Kuijer

In het originele artikel stond een foutje, dus dat is aangepast. Ook is er wat extra informatie over de marathon bijgekomen.

“De sfeer was echt geweldig, wat een avond!”, zegt organisator Erwin Grootenboer.

Het was een volle bak in het Diekhuus op zaterdagavond 6 februari. De benefietavond waar geld werd ingezameld voor Oeganda trok ruim honderd mensen. “1900 euro is echt een geweldig bedrag. We zijn zo blij met de opbrengst!”, zegt Erwin. “We willen graag iedereen bedanken die heeft gedoneerd”.

Het geld dat werd opgehaald (entreegeld, een loterij, er werden hapjes verkocht en er was een vrijedonatie-pot) wordt niet zomaar op een rekening gestort. “Peta Grootenboer en Leontien Verolme gaan een halve marathon lopen in Oeganda”, legt Erwin uit. “Het geld gaat onder andere naar het meisje Patience. Een meisje in Oeganda van 8 jaar. Met het geld dat we voor haar en alle andere kinderen verzamelen maken we het mogelijk om naar school te gaan, een veilige thuissituatie te creëren en ervoor zorgen dat ze uitzicht heeft op een toekomst met een positief perspectief”.

“Blijf ons steunen in de strijd tegen onrecht. Veel dank aan alle mensen die ons geholpen hebben!” zegt Peta Grootenboer, één van de deelnemers aan de Muskathlon.

De deelnemers zijn te volgen via de Facebook-pagina GO to Uganda. Of kijk op www.muskathlon.com.

(v.l.n.r.) Leontien, Erwin en Peta lopen de marathon voor Patience
Leontien (links) en Peta (rechts) lopen de marathon voor Patience

Reacties

Cookieinstellingen