Heinenoordtunnel gaat deze week weer dicht

Foto: Pixabay; MableAmber

De Heinenoordtunnel gaat deze week weer een paar nachten dicht voor onderhoud. Dat betekent dat je er ’s nachts niet doorheen kunt.

De tunnel gaat dicht van woensdag 8 juni 22.00 uur tot donderdag 9 juni 05.00 uur. Dit is in de richting naar Rotterdam. Eén nacht later, dus van 9 op 10 juni, gaat de tunnel dicht in de richting van Bergen op Zoom. Hiervoor worden dezelfde tijden aangehouden. Er wordt onderhoud gepleegd aan de tunnel en er staan herstelwerkzaamheden voor het asfalt op de planning.

Houd tijdens de werkzaamheden rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleiding

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de A16, A17 en N217. De tunnelbuis richting Barendrecht/Rotterdam is dicht van 8 op 9 juni. Het verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt dan omgeleid via de N217 en de A16. Het verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Tijdens de tweede nacht is de tunnelbuis richting Bergen op Zoom afgesloten. Dan wordt het verkeer naar de Hoeksche Waard omgeleid via de A16 en de N217. Het verkeer naar Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland moet via de A16 en A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Zie daarvoor ook de afbeelding onderaan dit bericht. Houd rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Zo lang de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel tolvrij. Dit is alleen in de richting waarbij het verkeer van de Heinenoordtunnel gestremd is.

De werkzaamheden

Het onderhoud bestaat onder meer uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden. Maar ook het wegdek en de signalering worden aangepakt. De verlichting wordt tijdens de afsluiting ook getest en onderhouden. Hetzelfde geldt voor ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Verder worden de hulppostkasten gecontroleerd. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de tunnel veilig blijft voor verkeer.

Tijdens de afsluiting wordt er meteen extra gebruik gemaakt van de situatie. Aangezien er toch geen verkeer rijdt, worden er ook meteen herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de A29. Dit is de reden dat de afsluiting al om 22.00 uur ingaat in plaats van middernacht.

omleidingenkaart-afsluiting-heinenoordtunnel-8-op-9-en-9-op-10-juni_-web

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen