Nog één maand om rookmelders aan te schaffen!

Foto: Sam Fish

We hadden het vorig jaar al gemeld, maar het is nu bijna zo ver.  Per 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om rookmelders in huis te hebben.

Er moet vanaf dat moment een rookmelder hangen op elke etage met een verblijfsruimte. Om mensen hiervan op de hoogte te brengen zijn Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting een campagne gestart. De campagne ‘Rookmelders redden leven’ moet duidelijk maken hoe belangrijk rookmelders in huis zijn. Bij brand telt namelijk elke seconde en brandmelders zijn daarbij van levensbelang. 

Rookmeldplicht

Heb je geen idee of jij iets moet veranderen aan de brandveiligheid in je huis? Kijk dan eens rond om de website van de campagne. Die staat namelijk vol met belangrijke informatie en je vindt er een handige tool om aan de rookmelderplicht te voldoen. Op de website wordt advies gegeven over het herkennen van een goede rookmelder. Maar ook waar je de rookmelder het beste op kunt hangen en hoe je hem moet onderhouden.

Ook worden er tips gedeeld om brand te voorkomen. Er wordt verteld hoe je oplaadbare apparaten veilig oplaadt en hoe je bij brand veilig buiten komt. Wil je meer informatie over rookmelders? Kijk dan op de website van de brandweer.

Cookieinstellingen