Foto-expositie over afscheid

Foto: Diekhuus

Het Netwerk Palliatieve Zorg Goeree-Overflakkee heeft in oktober 2014 een fotowedstrijd met als thema ‘Afscheid’ georganiseerd.

Van 11 januari tot en met 29 februari is de foto-expositie te bewonderen in het Cultureel Centrum Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.

De deelnemende fotografen hebben allemaal op hun eigen manier invulling gegeven aan het thema. Het onderwerp was gelieerd aan een gedicht van Mirjam van Wijk, die in 2008 de landelijke gedichtenwedstrijd won. Het Netwerk vond het jammer om niets meer met de foto’s te doen en dus werd besloten om alle ingezonden foto’s te exposeren in verschillende zorgcentra en andere plaatsen op het eiland. De twaalf mooiste foto’s zijn ook gebruikt voor een verjaardagskalender, die tijdens de expositie te koop is.

Divers en inspirerend
De wedstrijd leverde een groot aantal mooie foto’s op met de foto van Dorine Smit als winnende foto. Dorine maakte een prachtige foto van haar vriendin met hond op het strand bij zonsondergang. “Beide vriendinnen zijn weduwe en ze beloofden om voor elkaar en elkaars hond te blijven zorgen, mocht één van hen iets overkomen. Een mooie achterliggende gedachte bij het beeld, dat je ziet”.

LEES OOK: Bluegrass in Jailhouse

Naast deze foto zijn ook prachtige natuurfoto’s, een kijkje van persoonlijke beelden in het ziekenhuis en indrukwekkende foto’s uit Siërra Leone te zien. Het thema ‘Afscheid’ is op een inspirerende wijze in beeld gebracht.

Samenwerking
Het Netwerk Palliatieve Zorg is een samenwerkingsverband met (zorg)organisaties in de regio om te zorgen voor passende zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen die ernstig ziek zijn en hun mantelzorg. Meer informatie is te vinden op www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidhollandseeilanden.

Tevens hangen er in de foyer een aantal foto’s van Jaap Peeman die aansluiten bij dit thema.

Reacties

Cookieinstellingen