Diamanten huwelijk voor echtpaar Tiggelman

Foto: Sam Fish

Jaan (84) en Jaap (85) zijn echte Plaetenaren. Ze zijn er geboren, opgegroeid, ze hebben elkaar daar leren kennen en wonen er nog altijd.

Door Sam Fish

Al 50 jaar wonen ze in hetzelfde huis aan de Meidoornstraat in Ooltgensplaat. Daar vierden ze op woensdag 13 april dan ook hun diamanten huwelijk. Zestig jaar lief en leed en nog steeds zijn ze dolgelukkig met elkaar.

De twee kwamen elkaar tegen tijdens het wekelijkse stapavondje. Daarbij liepen de meisjes de ene kant op rond de kerk en de jongens langs de andere kant. Wie toen precies de eerste stap heeft gezet, weten ze allebei niet meer. “Het is zo gegroeid,” zegt Jaan. “En het is allemaal goed gekomen en dat is het belangrijkste.”

Familie

De twee kregen samen een dochtertje dat helaas dood werd geboren. Maar gelukkig kregen ze ook nog een zoon. Hij zorgde voor twee kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er nog niet. “Gelukkig niet,” zegt Jaap. “Begrijp me niet verkeerd, ik zou het heel leuk vinden. Maar laat hen nog maar even genieten van het leven zonder kinderen. Die komen op een later moment nog wel.”

Een groot feest moet er nog van komen. “We willen gaat eten aan de Grevelingen,” vertelt Jaan. Wanneer dat echter gaat gebeuren is nog niet bekend. “Dan komt de hele familie bij elkaar en gaan we lekker eten. Daar heb ik heel veel zin in.” Jaap knikt instemmend. Het zal niet lang duren voordat dat etentje gaat plaatsvinden nu het eindelijk allemaal weer mag.

Cookieinstellingen