Vergroen jouw stukje Delta en win een Gouden Laars!

Foto: IVN Natuureducatie

Met de straat het regenwater afkoppelen, het schoolplein vergroenen of samen aan de slag voor de wilde bij. Steeds meer mensen zetten zich hard in voor meer biodiversiteit en waterveiligheid.

Vooral in het Delta-gebied is dit het geval en dus is er een wedstrijd in het leven geroepen. De Gouden Laars Verkiezing geeft de mensen een steuntje in de rug. Van alle initiatieven ontvangen er zes 1000 euro om het project uit te voeren. Zie jij dat wel zitten en heb je een geweldig idee? Meld je dan voor 8 mei aan, de winnaars worden bekend gemaakt op de Laarzendag, 14 mei.

In actie voor biodiversiteit en droge voeten

Van Slot Loevestein, via de Biesbosch tot voorbij de sluizen van het Haringvliet. Het NLDeltagebied is groot, mooi én nat. Het water stroomt onze laarzen nog niet in en de natuur is bijzonder en soortenrijk. En die natuur, die begint al als je de voordeur uitstapt. IVN Natuureducatie wil graag dat we droge voeten houden én de natuur een handje helpen. En dus organiseren zij de Gouden Laars Verkiezing.

Iedereen die in het deltagebied woont en in actie komt voor biodiversiteit en droge voeten, kan meedoen. Zo kun je het betegelde schoolplein verandert in een natuurlijke leeromgeving. Maar je kunt ook met de hele straat overgaan op regentonnen. Maak de buurt vriendelijk voor bijen of vergroen je bedrijventerrein. Er zijn opties genoeg. Initiatiefnemers kunnen hun plan tot en met 8 mei aanmelden via de bijbehorende website.

Steuntje in de rug

“Stadsnatuur helpt tegen hittestress en wateroverlast. En het draagt bij aan de biodiversiteit,” vertelt organisator Wim Ruim van IVN Natuureducatie. “Veel mensen zijn hier in hun eigen omgeving mee bezig. En wij geven hen graag een steuntje in de rug. Samen maken we tuinen, pleinen, straten en buurten groener en leefbaarder. Onze versteende steden en dorpen kunnen dat goed gebruiken. Bovendien heeft meer natuur in steden en dorpen ook een positief effect op de natuur in beschermde gebieden.”

Verkiezing op Laarzendag

Een deskundige jury kiest uit alle deelnemers zes initiatieven die er met een Gouden Laars vandoor gaan. Deze prijs wordt uitgereikt op 14 mei, het is dan Laarzendag. Op die dag loopt iedereen op laarzen en zijn er overal in het NLDeltagebied activiteiten. En daarbij staat de laars natuurlijk centraal!

Laarzendag en de Gouden Laars Verkiezing worden georganiseerd in het kader van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen