Negende Tulpenwandeltocht heeft vier prachtige routes

Foto: Sam Fish

De eerste tulpen laten zich inmiddels al zien en dat is mooi op schema voor de negende editie van de Tulpenwandeltocht op Goeree-Overflakkee!

De Tulpenwandeltocht is een evenement door de polder en over dijken rondom Middelharnis. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 16 april. De deelnemers kunnen genieten van de geweldige kleurenprachtig van de tulpen. Maar dat is niet alles. Kunst, cultuur, natuur en sport smelten op deze dag mooi samen.

Het startschot wordt dit jaar gegeven door de oudste vrijwilliger; Gies Barkel.

Stichting Ambulancewens

Zoals elk jaar is er weer een mooi doel uitgekozen waar de opbrengst naartoe gaat. Dit jaar is dat Stichting Ambulancewens Nederland. Het is een doel dat de hele organisatie een warm hart toedraagt.

Deze stichting vervult wensen voor terminale, immobiele patiënten. Dit doen ze volledig gratis voor de zieke en hun naasten. Zij doen dit zeven dagen per week en het hele jaar door. En de locaties hiervoor lopen uiteen. Sommige mensen willen nog één keer naar het strand om de zee te zien en het strand te voelen. Anderen willen dolgraag naar de keukenhof om te genieten van de prachtige bloemen. Zelfs buiten Nederland vervult Ambulancewens de wensen.

Vier routes

De Tulpenwandeltocht bestaat dit jaar uit vier gevarieerde routes. Deze zijn uitgestippeld langs meerdere tulpenvelden. De wandelafstanden zijn 10, 17,5 en 25 kilometer. De 17,5 en 25 kilometer starten vanaf MSV & AV Flakkee in Middelharnis. De wandelaars van de 10 kilometer starten bij de Staver in Sommelsdijk.

Er is ook een fietsroute van 17 kilometer, deze is ook geschikt voor mensen op een scootmobiel. Ook deze mensen vertrekken vanaf de Staver in Sommelsdijk.

Goede sfeer

Niet alleen de tulpen staan centraal bij deze tocht, ook de sfeer is erg belangrijk. En die is elk jaar opnieuw weer hartstikke goed. Zo komen de deelnemers onderweg veel moois tegen, meer dan alleen tulpenvelden. Denk aan een vliegdemonstratie, sportwedstrijden, historie en klederdracht. Er is daarnaast ook veel gezelligheid bij Manege Oostmoer én de molen van Sommelsdijk is geopend. Op Camping de Grevelingen wordt heerlijk Italiaans ijs verkocht en de bar is geopend voor een versnapering.

Er is dit jaar geen busvervoer mogelijk. Dat geldt ook voor de tulpenverkoop en de muzikale aankleding om het evenement heen. Dat komt omdat de Tulpenwandeltocht een ‘doorstroomevenement’ is.

Wandel mee

Vooraf inschrijven is verplicht, dit kan via de website van de Tulpenwandeltocht. Inschrijven kan tot en met 14 april, maar wacht niet te lang want vol is vol. Deelname kost 5 euro per persoon en dat is inclusief een medaille en iets lekkers voor onderweg. Op dit moment hebben al 1102 mensen zich aangemeld. Daar zitten zelfs deelnemers uit België, Deventer en Enkhuizen bij.

  • 25 kilometer start tussen 8.00 en 10.00 uur vanaf MSV & AV Flakkee in Middelharnis
  • 17,5 kilometer start tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf MSV & AV Flakkee in Middelharnis
  • 10 kilometer start tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf de Staver in Sommelsdijk
  • 27 kilometer start tussen 13.00 en 14.30 uur vanaf de Staver in Sommelsdijk

Er doen veel mensen mee aan het evenement en er is dit jaar dus geen busverbinding mogelijk. De organisatie vraagt deelnemers dan zoveel mogelijk op de fiets te komen, mits dit mogelijk is. Uiteraard kun je ook onderling kijken of carpoolen mogelijk is.

Meer informatie over de Tulpenwandeltocht is te vinden op hun Facebookpagina of website.

Cookieinstellingen