Succesvolle winterdag bij Streekmuseum

Foto: Anne-Marie Vermaat

Met meer dan 500 bezoekers kijkt het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee terug op een zeer geslaagde Winterdag.

Zaterdag 19 december lieten velen zich fotograferen in de historische arrenslee of dronken een glas glühwein in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

LEES OOK: 3D Tripping tijdens de kerstparty in de Staver

Met medewerking van Ensemble Eeuwkant was het straatbeeld gevuld met in klederdracht verklede dames en heren. Muzikale medewerking werd verleend door Sempre Crescendo en het Oecumenisch gelegenheidskoor. Binnen werd door de heer Blok het harmonium bespeeld en bezoekers die meer geïnteresseerd waren in verhalen luisterden vol aandacht naar de voordrachten van Pau Heerschap in dialect.

Met keuvelende dames in het Flakkeese kamertje en een juffrouw voor de klas werden de kinderen bezig gehouden als ze al niet zoet werden gehouden door de toffee apple’s, kruukplaetjes of de zeer populaire Flakkeese stroopbrokken.

LEES OOK: Film en nieuwjaarsborrel in het Diekhuus

Het Streekmuseum maakte deze dag reclame voor het kinderfeestje: Piraat Rooie Klaas en de gestolen schat van kapitein Zeebeer voor kinderen van groep 3 t/m 6. In voorbereiding is het kinderfeestje “Ot en Sien”.

Voor het beheren en presenteren van het erfgoed van Goeree-Overflakkee kunt u het Streekmuseum steunen middels een vrijwillige bijdrage. Ook kunt u daartoe lid worden van het Streekmuseum. Het lidmaatschap geeft, bij een jaarlijkse bijdrage van € 20,- vrije toegang tot het Streekmuseum tijdens de openingstijden. Uw betrokkenheid kunt u ook op een zeer persoonlijke wijze laten blijken in de vorm van schenkingen, legaten en erfenissen.

cr groep

Reacties

Cookieinstellingen