Kbs de Nobelaer in actie voor Oekraïense vluchtelingen

Foto: Kbs de Nobelaer

Er zijn inmiddels twee miljoen mensen Oekraïne ontvlucht sinds de uitbraak van de oorlog. Een paar van hen komen ook naar Goeree-Overflakkee.

Deze week komen er vluchtelingen aan in Oude-Tonge. Zij worden opgevangen door de familie Dogterom aan de Langeweg. Kbs de Nobelaer in Oude-Tonge hoorde daarvan en vond het een mooi gebaar. Maar ze wilden zelf ook hun steentje bijdragen aan de opvang. En dus komt de school vrijdag in actie.

“We vragen alle ouders om vrijdagochtend zelfgemaakte lekkernijen naar school te brengen. Deze gaan we vanaf 12.00 uur verkopen,” vertelt directeur John Damen. “Vanaf 12.00 uur openen we de deuren van onze school voor iedereen die iets wil bijdragen aan de opvang van de vluchtelingen. We verkopen dan de lekkernijen die de kinderen samen met hun ouders hebben gemaakt. Maar losse donaties zijn natuurlijk ook welkom. Iedere bijdrage is welkom.”

Oekraïne

Op maandag 7 maart werd er al een landelijke actiedag georganiseerd voor de oorlog in Oekraïne. Daarmee is ruim 106 miljoen euro opgehaald voor Giro555. Dat geld wordt allemaal gebruikt om de vluchtelingen aan de grens te helpen. Er worden voedselpakketten mee gekocht en medicatie. Knuffels en speelgoed voor kinderen en nog vele andere dingen.

Het geld dat de Nobelaer ophaalt met hun actiedag gaat direct naar de vluchtelingen die deze week aankomen in Oude-Tonge.

Nobelaer in actie voor Oekraïne

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen