Albert Heijn waarschuwt voor mogelijke salmonella

Foto: Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn waarschuwt voor vier AH-producten met pompoenpitten. In de pitten is mogelijk de salmonellabacterie aanwezig.

Het gaat uitsluitend om producten met de genoemde houdbaarheidsdata. Deze producten zijn inmiddels al niet meer te koop in de winkel en via de website. Maar het kan wel zo zijn dat je de producten al hebt gekocht. Als dat het geval is, eet deze dan niet. Breng de producten terug naar de winkel, je krijgt het aankoopbedrag terug.

Heb je al wel gegeten van de producten? Houd dan goed in de gaten hoe je je voelt. Vertrouw je het niet? Neem dan contact op met de huisarts.

Producten

Het gaat dus om vier verschillende producten met pompoenpitten. Deze producten zijn allemaal van het AH huismerk.

  • Ontbijt moerbei goji bessen mix met de houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022
  • Salade pittenmix met de houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022
  • Italiaanse mix met de houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022
  • Croutons pitten mix met de houdbaarheidsdatum tot en met 30-1-2022

Van het onderste product is de houdbaarheidsdatum al verlopen. Maar op de verpakking staat ‘Kijk, ruik en proef na deze datum’. Het kan dus zomaar zijn dat iemand dit nog in huis heeft én nog steeds gebruikt.

Terugbrengen

Het consumeren van de producten kan mogelijk een gevaar vormen voor je gezondheid. In het bijzonder voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen. Klanten worden dringend verzocht het product niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Dat hoeft niet het filiaal te zijn waar het product is gekocht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Klantenservice van de Albert Heijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen