Volgens het RIVM vandaag 39 nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 29 november.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 21.552 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er 587 minder dan gisteren het geval was. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 22.281 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 33 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig ook een daling te zien. Hier zijn sinds gisteren 39 positief getest op het virus. Dat zijn er maar liefst 23 minder dan gisteren. Toen werden er namelijk 62 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 46 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ook netjes onder.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2780 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 130 meer dan gisteren. Van hen liggen 571 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 12 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2209 mensen. Dat is een stijging van 118 vergeleken met gisteren.

Cookieinstellingen