Organisatie dierenweide vraagt niet meer te voeren

Foto: PR Dierenweide Sommelsdijk

De dierenweide in Sommelsdijk is een trekpleister voor ouders met kinderen. Het voeren van de dieren is dan ook erg leuk, maar niet goed.

Door Sam Fish 

Voor zeboe Jans is geliefd bij het publiek. Er zijn dan ook dagelijks veel mensen die langs komen om Jans en zijn dierenvrienden wat extra voer toe te stoppen. Brood, groente, er gaat van alles over het hek heen. Maar dat is niet de bedoeling en het is al fout gegaan. De organisatie moet daarom nu extra streng ingrijpen.

Verboden te voeren

Het is per direct verboden te voeren. Er mag echt niets meer aan de dieren gegeven worden dat niet bij de verzorgers vandaan komt. De dierenarts moest vorige week langs komen voor zeboe Jans. Ze heeft een maagverdraaiing door te veel slecht voer. De dierenarts komt elke dag langs voor een check up. De organisatie laat weten dat Jans nu door de weide loopt om al bewegend de spijsvertering weer op gang te krijgen. De oproep is dan ook duidelijk: “We willen jullie vragen haar absoluut niet te voeren. Ook de rest van de dieren niet,” schrijven ze op hun Facebookpagina.

“We vinden dit heel moeilijk,” gaan ze verder. “We zien hoeveel kindjes en volwassenen het leuk vinden om wat eten te brengen bij de dieren. Maar het is niet goed voor de beestjes en ze worden er erg ziek van.”

Binnenkort komen er informatiebordjes bij de dierenweide te hangen waarop het nog eens duidelijk staat aangegeven.