RIVM meldt 10 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 10 september.

Door Sam Fish 

De landelijke cijfers zijn weer gestegen in de laatste 24 uur. Tussen donderdagochtend 10.00 uur en vrijdagochtend 10.00 uur zijn er namelijk 2730 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 327 meer dan gisteren. En daarmee zitten we landelijk ook gelijk weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2518 besmettingen per dag.

En op Goeree-Overflakkee zijn we ook weer lekker aan het jojo’en. De ene dag relatief veel besmettingen en dan de volgende dag weer weinig. Zo werden er gisteren 2 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Vandaag zijn er 10 nieuwe besmettingen binnengekomen bij het RIVM. En dat is het dubbele van het wekelijks gemiddelde, dat staat voor Goeree-Overflakkee vandaag namelijk op 5 besmettingen per dag.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update geplaatst. Op dit moment liggen er 673 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 16 meer dan gisteren. Van hen liggen 211 patiënten op de intensive care, dat is een daling van 3 patiënten. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment nog 462 patiënten. Dat zijn er 19 meer dan gisteren.

CuraMare 

Sinds vorige week is er een wijziging in de updates vanuit CuraMare. Lange tijd gaven zij op vrijdagmiddag een update middels een coronakaart. Daarop is de situatie per locatie te zien als het gaat om besmettingen onder bewoners, cliënten en patiënten. Echter geven ze nu niet meer wekelijks een update, maar vernieuwen ze de kaart alleen nog als er echt iets te melden is. Dat wil dus zeggen: niet meer standaard op vrijdag een nieuwe kaart. Vandaag is er dan ook geen nieuwe kaart. Op de kaart van 6 september, de laatste die is gepubliceerd, is te zien dat er op dat moment 4 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen.