Piets weerbericht: Kans op flinke buien!

Foto: Afbeelding van WikimediaImages via Pixabay

We beginnen met een waarschuwing voor het verkeer en de watersport: Vooral vanmiddag is er een kans op flinke buien. Daar kan ook onweer en hagel bij zitten.

Door Piet Paulusma

Op sommige plekken kan er vandaag nog heel veel regen gaan vallen. Dat kan plaatselijk zelfs zorgen voor wateroverlast. Ook is er een kans op aardige windstoten. Pas dus op als je de weg of het water op gaat.

Vandaag nog veel bewolking en (wat) zon met buien en kans op onweer. Er zijn soms stevige buien bij met een kans op hagel, windstoten en mogelijk zelfs wateroverlast. De meest zware buien komen vanmiddag voor en vanavond eerst nog in het noordoosten van ons land. Vanavond overal over naar droog weer.

Het weekend en daarna

Zaterdag vallen er wederom een paar buien of buitjes. In het noorden bestaat de kans dat daar onweer bij zit. Het zuiden en westen blijven dan droog. Overdag wordt het zo’n 21 à 22 graden en staat een matige wind vanuit het westen tot zuidwesten. Er kunnen windvlagen voorkomen in kracht 5. Zondag wordt droog weer en schijnt de zon ook wat vaker. Het wordt dan zo’n 20 tot 23 graden.

Maandag en dinsdag ook droog nazomerweer met gemiddeld 21 of 22 graden op maandag en 23 of 24 graden op dinsdag. Woensdag zon, buien en overdag 22 of 23 graden.