Piets weerbericht: zonnig en zomers weer!

Foto: Afbeelding van 현국 신 via Pixabay

Al een paar dagen hebben we prachtig weer in het land en dat houdt nog een paar dagen aan.

Door Piet Paulusma

Woensdag is er sprake van een echte zomerwarmte met 24 tot 28 graden. Er is veel zon en er staat slechts een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuidoosten. ’s Avonds is het nog steeds erg goed te doen buiten met 23 tot 26 graden rond 19.00 uur.

Ook donderdag nog prachtig zomerweer. De wind is dan gedraaid naar het zuiden tot zuidwesten, maar waait nog steeds zwak tot matig. Het wordt dan zo’n 23 tot 27 graden in het land. En ook die avond is nog goed te doen met zo’n 21 graden. ’s Nachts koelt het wel wat verder af naar 16 tot 17 graden.

Meer kans op regen

Op vrijdag is er wat meer bewolking, maar de zon laat zich nog wel zien. Er zullen wat buien gaan vallen en plaatselijk is er kans op onweer. Overdag kan het kwik nog wel de 23 graden aantikken. ’s Avonds en ’s nachts gaat het dan ook regenen en zaterdag overdag is die kans er ook. Het wordt dan nog zo’n 22 graden. De wind komt dan uit het zuidwesten en is matig met vlagen in kracht 5.

Op zondag komen er ook nog wat buien over het land heen. Maar er schijnt wel regelmatig een zonnetje. Het wordt dan zo’n 20 graden. De kans op een bui houdt ook maandag nog aan.

Warmste weer in maanden 

Dat het al een paar dagen lekker weer is dat weten we. En zoals je hier boven leest blijft dat ook nog wel een paar dagen. Maar dit is het warmste weer dat we hebben gehad in maanden. Dus niet een heerlijke zomer, maar juist een fantastische nazomer. Het zijn volgens Weer.nl de hoogste temperaturen sinds de periode van 16 tot 18 juni. Toen was het op veel plaatsen in het oosten en zuiden warmer dan 30 graden. Sindsdien is het nergens meer warmer dan 28 graden geworden.