Ga op stap en ontdek de duinen met een duingids

Foto: Nico van Kappel

Stichting Duinbehoud organiseert voor zaterdag 18 september op verschillende locaties een duinexcursie. En er is nog plek over!

Op zaterdag 18 september is het de eerste landelijke dag van de duinen. En dus staan er langs de hele kust duinexcursies op het programma, geleid door een lokale duingids. Deelname hieraan is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via de website van Stichting Duinbehoud.

Tijdens de excursies worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Kwade Hoek

Eén van de excursies in Zuid-Holland waar je naartoe kunt is een excursie door de Kwade Hoek. Je ontdekt bij deze excursie het leefgebied voor ruim 300 plantensoorten, de kramsvogel, de koperwiek en de rugstreeppad. Deze excursie start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De afstand van de excursie is zo’n 7 kilometer. Het verzamelpunt is bij de hoofdingang van de Kwade Hoek aan de Oostdijkseweg in Goedereede.

Dag van de duinen

DE duinen staan bekend om hun grote biodiversiteit. Kenmerkend is de grote rijkdom aan verschillende planten- en diersoorten. De variatie aan verschillende leefgebieden en het afwisselende landschap zijn tekenend. Stichting Duinbehoud zet zich in heel Nederland in om dit bijzondere gebied te behouden en beschermen.

Stichting Duinbehoud

De stichting Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie. Zij zet zich in voor de bescherming van de duinen in het land. Ze komt op voor de natuurbelangen langs de kust én voor de belangen van de mensen die van de natuur willen genieten. Wil je meer weten over Stichting Duinbehoud? Kijk dan op de website.