Werkzaamheden N59: Weekendafsluiting bij Bruinisse

Foto: Pixabay; MableAmber

Rijkswaterstaat voert in september werkzaamheden uit aan de voegovergang van het viaduct over de Noorddijk bij Bruinisse aan de N59.

Vanwege deze werkzaamheden is de N59 in beide richtingen afgesloten. Hierbij gaat het om zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg. De afsluiting staat op de planning voor vrijdag 17 september 20.00 tot en met maandag 20 september 5.00 uur. De afsluiting is tussen de rotonde Bruinisse en de kruising N59/N257 (Philipsdam).

Deze planning is overigens onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleidingen 

Het verkeer wordt tijdens het weekend van de afsluiting omgeleid. Zij worden omgeleid via de N57 (Brouwersdam) en de N215. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Voor het langzame verkeer zoals fietsers en landbouwverkeer, is een lokale omleiding beschikbaar. Het busvervoer zal zoveel mogelijk volgens de dienstregeling rijden. Informatie over eventuele vertragingen (buslijn 133) is beschikbaar via de website van Connexxion.

Werkzaamheden 

De voegovergangen van zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg zijn aan vervanging toe. Hierdoor zijn beide wegen het hele weekend afgesloten. Tijdens het weekend vinden er ook asfalteringswerkzaamheden plaats.

Voegovergangen vormen de schakel tussen wegen, viaducten en bruggen. Ze moeten het verkeer dragen en bewegingen van viaducten en bruggen opnemen. Maar de omgeving van voegovergangen moeten ook beschermen tegen gevolgschade van lekkage. Ook mogen ze geen geluidshinder voortbrengen. Door deze voegen tijdig te vervangen blijft het viaduct in goede staat en wordt hinder bij omwonende voorkomen.