RIVM meldt 6 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 4 september. We zijn weer gestegen.

Door Sam Fish

Zowel landelijk als eilandelijk is er een stijging te zien in de cijfers vandaag. Zo zijn er voor heel Nederland 2793 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 217 meer dan gisteren. En daarmee komen we niet dichterbij het wekelijks gemiddelde. Voor vandaag staat die op 2533 besmettingen per dag.

Voor Goeree-Overflakkee zijn er in 24 uur 6 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren kwamen er 4 nieuwe besmettingen binnen, dat is dus een stijging van 2. Het wekelijks gemiddelde is wel hetzelfde gebleven op het eiland. En dat betekent dat we daar dus ook weer boven zitten. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Op dit moment liggen er 654 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding weten in hun dagelijkse update. Dat is één patiënt minder dan gisteren. Op de intensive cares liggen vandaag 212 coronapatiënten, dat zijn er 4 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 442 patiënten, dat zijn er 3 meer dan gisteren.