Piets weer: Pas op voor zware regenbuien!

Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

Het mag dan zomer zijn, met al die regenbuien voelt het nog niet zo. Gelukkig voor Goeree-Overflakkee valt de meeste regen in het oosten van het land.

Door Piet Paulusma

Verkeerswaarschuwing: Door zware regen kans op matig en slecht zicht! Veel water op de weg en vandaag in de kustgebieden windstoten in kracht 7. In met name het oosten en vooral in het zuidoosten is er kans op wateroverlast. In (zuidelijk) Limburg tot morgenochtend mogelijk op plaatsen 120 mm regen.

Watersport: De wind uit noord tot noordwest wordt in de kustgebieden krachtig, kracht 5 of 6 met windstoten in kracht 7. Landinwaarts een matige wind.

Veel bewolking en regen

Vandaag veel bewolking. Vanmorgen is er een gebied met regen en zware regen vanuit Duitsland ons land binnengekomen. Die regen gaat over in een sterk buiig karakter met later vanmiddag kans op onweer. Tot en met vanmiddag blijven het westen en het noorden nog meest of helemaal droog.

Vanavond vallen er nog zware buien in het zuiden en oosten met (zwaar) onweer. Vannacht trekken de onweersbuien richting het westen. De zwaarste buien vallen in het oosten, in Limburg en westelijk Brabant. De westelijke kustprovincies blijven tot morgenochtend vroeg nog droog. Donderdag komen er nog een aantal regen- en onweersbuien voorbij. In de avond wordt het meer en meer droog, afnemend buiig. Morgen in de kustgebieden een krachtige wind uit noord tot noordwest en windstoten in kracht 7. Zomerweer:

Weekend wordt zonnig en droog!

Wel beter weer voor het weekend. Op vrijdag is het droog met overal wel wat zon en zo’n 21 à 22 graden. Op zaterdag zet dit door met veel zon en nog iets warmer, namelijk zo’n 23 tot 24 graden. En zondag is er wederom veel zon en wordt het gemiddeld 25 graden.