DBGC heeft geen kind aan Rimboe

Foto: Bas Abresch

DBGC heeft zich goed hersteld van de zeperd tegen Duiveland. In de thuiswedstrijd tegen Rimboe was de ploeg van trainer Richard Elzinga heer en meester, wat resulteerde in een 4-0 overwinning.

Voor de coach was het puzzelen; Robbert Huizer en Dennie van Druningen waren niet beschikbaar, waardoor A-junior Sonny Noordermeer een basisplaats kreeg als rechtsback. Met goed voetbal koos DBGC vanaf het begin de aanval, wat meteen al leidde tot een aantal goede kansen voor Bas Abresch (twee keer net naast) en Joran Maliepaard, die de paal raakte.

Toch was het binnen een kwartier raak. Een voorzet van Lars van Es werd bij de tweede paal opgepikt door Bas Abresch, die de bal op het hoofd legde van Wilko Pulleman. De spits kopte simpel zijn zesde treffer van het seizoen binnen: 1-0.

LEES OOK: Dit mag je echt niet gemist hebben!

Bij de tweede goal was Pulleman de aangever; zijn voorzet werd fraai ingekopt door collega-spits Niels van der Kooij: 2-0. Niet veel later was Van der Kooij opnieuw trefzeker. Hij werd door Bas Abresch de diepte in gestuurd en omspeelde koelbloedig de keeper: 3-0. Als DBGC wat zorgvuldiger was geweest, dan had de score in de eerste helft nog veel verder kunnen oplopen. Het ontbrak echter te vaak aan de goede eindpass; een verbeterpuntje voor de formatie van Richard Elzinga.

In de tweede helft was DBGC slordig en wat ongeconcentreerd, waardoor het voor de toeschouwers een wat minder aantrekkelijk schouwspel werd. Desondanks kreeg de ploeg nog voldoende kansen om de score uit te breiden, maar het vizier van Niels van der Kooij stond wat minder scherp dan in de eerste helft. Kort voor tijd werd het toch nog 4-0; Niels van der Kooij stuurde Bas Abresch diep, die het overzicht bewaarde en Robin Noteboom in staat stelde zijn eerste doelpunt in het shirt van DBGC te maken.

LEES OOK: Burgemeester en wethouders mee met buurtpreventieteams

Ook de tegenstander uit Wouwse Plantage was nog een aantal malen gevaarlijk, maar Roy Nieuwland hield zijn doel keurig schoon. In de slotfase mochten ook A-junior Martijn Bakker en vierde elftalspeler en debutant Roy van de Berg nog minuten maken.

Door de gemakkelijke overwinning blijft DBGC aan kop van de derde klasse B. Omdat ook concurrent Duiveland wist te winnen, blijft het verschil tussen beide ploegen één punt. Bij winst in de uitwedstrijd tegen DFS (31 oktober) is DBGC daarom verzekerd van de eerste periodetitel. Eerst wachten echter nog twee bekerduels: op dinsdag 20 oktober nemen de blauw-witten het voor de Voetbal Rijnmond Cup op tegen EBOH (uit), een week later (dinsdag 27 oktober) komt Kagia naar De Koepel voor een wedstrijd om de KNVB Beker.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer (85. Martijn Bakker), Bas Mackloet, Jordy Buijs, Dimri Vogelaar, Joran Maliepaard (80. Roy van de Berg), Tim Mackloet, Bas Abresch, Lars van Es (65. Robin Noteboom), Niels van der Kooij, Wilko Pulleman.

LEES OOK: Drie nieuwe inwoners voor Flakkee

Reacties