Waterschap herstelt oevers havenkanaal Dirksland

Foto: Google Streetview

Op 5 juli is er gestart met de voorbereidingen voor het herstellen van de oevers van het havenkanaal van Dirksland. Dat wordt gedaan door de firma Strukton.

De opdracht komt vanuit het Waterschap Hollandse Delta. Om precies te zijn gaat het om het stuk tussen het nieuwe viaduct en de fietsbrug. Beide kanaaloevers worden over een lengte van 220 meter aangepakt.

Asfaltmatten met riet 

De stenen waarmee de oevers van het kanaal bekleed zijn, zijn aan beiden kanten in het water gegleden. Daardoor zijn de oevers aan beide kanten van het kanaal niet meer stabiel genoeg. Strukton verwijdert daarom de huidige constructie helemaal. Ze vervangen deze door zogenoemde asfaltmatten. Deze matten zullen later begroeien met riet. Het Waterschap laat de taluds na afronding van de werkzaamheden met een kruidenrijk grasmengsel inzaaien.

Lichte verkeershinder 

In de maand juli wordt de westzijde van het kanaal aangepakt. Daar geldt tijdens de werkzaamheden voor het verkeer een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Bij het laden en lossen kan de weg tijdelijk worden afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Na de bouwvak, vanaf 23 augustus, is de oostzijde aan de beurt. Dan zal de weg over Oosthavendijk voor zo’n 4 weken af en toe tijdelijk worden afgesloten. Ook dan wordt het verkeer omgeleid. En ook hier geldt dan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.