Doe mee met de afvalchallenge van de RAD!

Foto: RAD

De RAD daagt iedereen op Goeree-Overflakkee uit om mee te doen aan de Afvalchallenge. Durf jij het aan?

Zo min mogelijk restafval aanbieden en zoveel mogelijk grondstoffen scheiden. Dat is de uitdaging die de RAD met de mensen aan wil gaan in de toekomst. Nu wordt er per inwoner nog 240 kilo restafval ingezameld. De RAD wil dat terugbrengen naar 50 kilo. Dat hoeft gelukkig niet binnen een jaar. Ze willen dit doel behaald hebben in 2030. We hebben dus nog genoeg tijd om te oefenen.

Om dit te laten lukken daagt de RAD iedereen uit om al stappen in de goede richting te zetten. Verminder je hoeveelheid restafval door nóg beter te scheiden. Doe je mee?

De afvalchallenge

De afvalchallenge is geen wedstrijd. Het is een uitdaging voor jezelf om bij te houden hoe goed je het afval scheidt. Ook is het een manier om bewuster met afval bezig bent. Om je hierbij te helpen krijg je van de RAD een kleine weegschaal en een PMD-prullenbak. Zo kun je makkelijker je afval scheiden en bijhouden hoeveel restafval er overblijft. Het restafval is alles wat niet bij het GFT-, PMD- of papierenafval hoort.

Eten weggooien is zonde

Hoe voorkom je afval? Ga bewuster kijken naar de boodschappen die je doet. Kook op maat en vries eten dat overgebleven in. Als je je aanmeldt voor de challenge krijg je regelmatig tips en nieuwtjes die kunnen helpen bij minder afval. Daarnaast kun je tijdens de challenge in contact komen met andere deelnemers om ideeën en tips uit te wisselen.

Doe mee

Om mee te doen kun je je tot uiterlijk 31 augustus aanmelden. Doe dit door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan. De uitdaging start op 1 oktober en duurt tot en met 31 oktober 2021.